HRVATSKA UDRUGA KROVOPOKRIVAČA POZIVA NOVE ČLANOVE

0
816

Prenosimo poziv iz HUK-a:

Pozivamo Vas da se priključite Hrvatskoj udruzi krovopokrivača te zajedno s nama doprinesete jačanju profesionalnosti i kvalitete struke.

UKRATKO O HUK-u

Udruga djeluje od 1999. godine. HUK je neovisna udruga u kojoj su svi članovi registrirane tvrtke ili obrti koji se bave izgradnjom i sanacijom kosih i ravnih krovova. HUK danas ima oko 140 članova. Među članovima postoji jako dobra suradnja i česti kontakti.
Sve tvrtke koje nas podupiru u našem radu i koje su iskazale interes za suradnju su naši cijenjeni sponzori: Nexe, Lesnina inženjering – Gerard, Tondach, Velux, Würth, Laberna, Schachermayer, Rothoblaas, Remmers i drugi.

CILJEVI HRVATSKE UDRUGE KROVOPOKRIVAČA:

  • pozicioniranje Hrvatske udruge krovopokrivača na tržištu kao poznatog i željenog partnera u izgradnji ili sanaciji krovova
  • snažan marketinški nastup zbog stvaranja prepoznatljivog brand-a: „HUK“, „Hrvatska Udruga Krovopokrivača“
  • kroz kvalitetan rad zaštititi struku – izvođače, proizvođače i njihove proizvode, te na kraju kao najvažnije – krajnjeg kupca
  • definirati Hrvatsku udrugu krovopokrivača kao jedino mjesto u kojem će svatko zainteresiran za izgradnju novog krova ili sanaciju postojećeg pronaći rješenje i izvođača
  • unapređenje rada članova udruge i povećanje kvalitete usluge kroz stručne seminare u suradnji s partnerima – sponzorima, te praćenjem kvalitete usluge samih članova
  • kroz svoj pristup i rad pružiti krajnjem kupcu sigurnost kao najveću vrijednost, te samim time nekonkurentan rad na crno napraviti nepoželjnim i svesti ga na minimum
  • stvoriti poziciju na tržištu gdje će jedino članovi Hrvatske udruge krovopokrivača biti traženi i odobreni izvođači kod institucija, arhitekata, građevinskih tvrtki i krajnjih kupaca – fizičkih i pravnih osoba

Naše želje i planovi su sljedeći: surađivati sa svim tvrtkama iz područja izrade krovova te graditeljstva općenito, a tu mislimo, primjerice, na proizvođače krovnih pokrova, krovnih prozora, hidroizolacija, toplinskih izolacija, proizvođače i distributere drvene građe, alata, spojnog pribora, opreme zaštite na radu te svih onih koji su zainteresirani za suradnju s udrugom.

Kvalitetu članova HUK-a, te napore koje Udruga konstantnim radom ulaže u promoviranje kvalitete rada te poštivanje struke, već su prepoznali mnogi krajnji kupci, institucije, ali i brojni sponzori, jer – usprkos dugogodišnjoj krizi – članovi HUK-a spadaju među rijetke koji postižu zavidne poslovne uspjehe te se mogu pohvaliti da se nalaze među doista rijetkim „zdravim“ obrtima i tvrtkama u Hrvatskoj.

Gruba je procjena da članovi HUK-a trenutačno ostvaruju godišnji promet – kroz krovopokrivačke i ostale građevinske radove, kao i nabavu građevinskog materijala, alata, radne odjeće i obuće te sl., između 300 i 350 milijuna kuna.

Uspjeh HUK-a prepoznat je čak i preko granica Hrvatske, pa smo dobili povjerenje, primjerice, renomirane tvrtke Würth, koja daje garanciju na njihove određene proizvode, odnosno sustave, koju mogu izdavati isključivo članovi Udruge! Slične akcije planiramo i sa ostalim (potencijalnim) sponzorima, a sve u svrhu zaštite struke te visoko postavljene ljestvice kvalitete izvođenja radova od strane HUK-a – a tako se ujedno najbolje promovira i kvaliteta proizvoda sponzora, u čemu najviše profitiraju krajnji kupci, ali i sami sponzori!

Što se tiče nas članova udruge, konstantno težimo sljedećem: zaštititi struku, unaprijediti kvalitetu rada u svim segmentima, proširiti i koristiti stručno znanje, te poboljšati međusobnu suradnju članova unutar RH. Na kraju, što je najvažnije, želimo pružiti najbolju uslugu našim naručiteljima radova!

HUK svima, što je najvažnije za krajnje kupce, naglašava da HUK stoji iza kvalitete radova svakog njegovog pojedinog člana, te izdaje jedinstvenu „dvostruku“ petogodišnju garanciju. Naime, HUK jamči za kvalitetu radova svakog svog člana. To znači, ako član nije u mogućnosti zbog nekog razloga reagirati na eventualnu reklamaciju, HUK će sa svojim članovima riješiti predmetnu reklamaciju. Udruga će posebno regulirati odnos sa članom HUKa koji nije u mogućnosti reagirati na reklamaciju krajnjeg kupca. Na ovaj način pružamo najveću sigurnost našim kupcima – naručiteljima radova. Zauzvrat, svaki član HUKa će se morati pridržavati propisanih normi u graditeljstvu u RH i kodeksa HUKa.

Kroz svoj rad HUK promovira legalan i kvalitetan rad, pri čemu će svi profitirati:

1.    krajnji kupci zbog kvalitete radova i sigurnosti poslovanja s legalnim izvođačima,

2.    izvođači – članovi HUKa zbog toga jer će biti stalno traženi i cijenjeni partneri kod izgradnje ili sanacije krovova i

3.    proizvođači proizvoda koji se ugrađuju – zbog toga jer će njihovi proizvodi biti ugrađeni na pravilan način i tako će biti uskraćeni reklamacija i negativnih komentara o svojim proizvodima, te će time biti preporučeni i poželjni drugima.

S ovime će profitirati i šira zajednica, jer će s jačanjem pozicije HUK-a i njezinih članova, jačati i njihovu prisutnost na tržištu građevinskih usluga. Na ovaj način će članovi HUKa postati sve traženiji od krajnjih kupaca – naručitelja radova, a rad na crno će se postupno smanjivati, što nam je svima u interesu.

Kombinirajući marketinški pristup i visoku kvalitetu usluge naših članova želimo se nametnuti kao skupina vrhunskih profesionalaca u svome poslu, te kao prvi i jedini izbor za sve sadašnje i buduće investitore u Republici Hrvatskoj koji žele obnoviti postojeći ili izgraditi novi krov.

Stoga Vas pozivamo da se priključite Hrvatskoj udruzi krovopokrivača te zajedno s nama doprinesete jačanju profesionalnosti i kvalitete struke.

Tekst Statuta i Kodeksa HUK-a, kao i prijavnicu, možete pronaći na našoj internetskoj stranici www.huk.hr, pod rubrikom članstvo, ili ovdje.

Veselimo se plodonosnoj i uspješnoj suradnji!
Hrvatska udruga krovopokrivača.