Prezentacije tvrtke BAUDER Hrvatska

0
746

Sudjelovali smo na prezentaciji brojne palete proizvoda tvrtke Bauder Hrvatska održanoj u Zagrebu.

Zbog već tradicionalnog jutarnjeg prometnog krkljanca na zagrebačkim cestama, stigao sam pred prostorije tvrtke Filli Stahl u Ivanjoj Reki tek dvije ili tri minute do devet sati, odnosno službenog početka prezentacije tvrtke Bauder Hrvatska. Smatrajući kako nisam jedini koji dolazi tek koju minutu prije početka, nisam žurio do velike prostorije za prezentacije na katu. Polako sam se uputio tražeći usput okom, a i nosom, prvu jutarnju kavu. Međutim, kad sam točno u devet sati otvorio vrata predavaonice, ugodno sam se iznenadio: vidio sam prostoriju dupkom punu vlasnika tvrtki i obrta, majstora iz raznih tvrtki, tako da sam jedva pronašao slobodnu stolicu. Gospođa Nataša Kokorić bila je spremna ispred projektora te je u minut točno, pred znatiželjnim auditorijem od, slobodno procjenjujem, između 20 i 30 polaznika, kratko predstavila tvrtku Bauder Hrvatska, a sustavno i zanimljivo sustave za ravni te zeleni krov iste tvrtke. Predavanje je trajalo oko sat vremena, a potom je, nakon kratke stanke, uslijedio praktični dio na kojem su, uz pomoć i nadzor stručnog bauderovog tima, polaznici pravilno postavljali proizvode za ravni krov tvrtke Bauder.

RAVNI KROVOVI

Gospođa Nataša Kokorić naglasila je kako ravni krovovi pružaju veliki broj mogućosti te ostavljaju puno prostora za njihovo dizajniranje. Međutim, samim time postavljaju vrlo specifične i stroge zahtjeve po pitanju toplinske te hidroizolacije. Kvaliteta strukture nužna je za pouzdani i dugotrajni ravni krov. To je osnova za bilo koje arhitektonsko rješenje – od krovne terase do zelenog krova. Ravni krov omogućava neke praktične prednosti – prije svega jednostavan pristup. Kad se krovna površina pretvori u terasu ili zeleni krov, ne dobiva se samo lijep izgled, to je i dodatni iskorišteni prostor, a u isto vrijeme unutarnji je prostor optimalno iskorišten jer nema kosina. Potkonstrukcija i svrha građevine najbitniji su faktori za izbor odgovarajućeg sustava gradnje. Bitumenski ili sintetički sustav, BauderTHERM membrane za brzo varenje ili hladnosamoljepljiv sustav BauderTEC, različiti BauderPIR elementi za toplinsku izolaciju – mogućnosti su tako brojne kao i potrebe. Za svaku situaciju Bauder nudi  optimalno rješenje te će, kao i na ovoj prezentaciji, rado svakog interesenta  savjetovati pri izboru sustava gradnje.

ZELENI KROV

Zeleni krovovi uvelike poboljšavaju građevine te nude brojne ekološke prednosti kao što su sniženje temperature zraka i proizvodnja kisika, regulacija vlažnosti zraka, uklanjanje prašine i pohranjivanje kišnice. Štoviše, profesionalno ozelenjen krov značajno produljuje životni vijek hidroizolacije.
Iz tih razloga Bauder je veliki zagovornik zelenih krovova te će vam pružiti stručne savjete. Pored desetljeća stručnosti i iskustva s ravnim krovovima, također nudimo široki raspon provjerenih sustava za ekstenzivno i intenzivno ozelenjivanje krova. Bilo jednostavnim ekstenzivnim ozelenjivanjem, pravim krovnim vrtom, ili za pješačku stazu ili kolni pristup: Bauder je prvi proizvođač koji je razvio kompletni sustav dizajna – od parne brane do sadnje te može ponuditi kupcima sve iz jednog izvora, „Jer znamo da je za postizanje održivog zelenog krova potrebna kvalitetna i sigurna krovna konstrukcija“ kažu predstavnici tvrtke.

KOSI KROV

Naravno, među polaznicima se spomenuo i kosi krov. Bauder nudi široki izbor bitumenskih membrana za kose krovove koji pokrivaju cijeli spektar zahtjeva, zajedno s kompletnim izolacijskim sustavima na krovnim gredama – kako bi zadovoljili sve specifikacije.
Izolacija na krovnim gredama je nesumnjivo najučinkovitija metoda izolacije kosog krova. Bauder je bio važan pionir na tom području, te je bio jedan od prvih koji je razvio inovativne sustave i stavio ih na tržište. Od samog početka se koristila poliuretanska pjenu, izolacijski materijal koji nadmašuje sve ostale. Bauderovi  proizvodi za kose krovove obuhvaćaju i veliki izbor dodatne opreme.

Nakon zagrebačke, tjedan dana kasnije održana je i prezentacija u Beogradu, također vrlo posjećena i uspješna.

BAUDER d.o.o., I.G. Kovačića 54, HR-32000 Vukovar,

tel: +385 32 416 916, fax: +385 32 416 796, e-mail: info@bauder.hr