3. Konferencija o energetski učinkovitoj obnovi zgrada HUK-a i 2. Susret graditelja HOK-a

0
521

Hrvatska udruga krovopokrivača – zajedno s Hrvatskom obrtničkom komorom – organiziraju 3. Konferenciju o energetskoj obnovi građevina, te 2. Susret graditelja HOK-a, pod nazivom: “SURADNJOM DO RJEŠENJA”.

Prenosimo službeni poziv u cjelosti:

Predmet: Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore i Konferencija Hrvatske udruge krovopokrivača
S izrazitim zadovoljstvom Vas obavještavamo da Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska udruga krovopokrivača organiziraju 3. Konferenciju o energetskoj učinkovitosti pod sloganom „Suradnjom do rješenja“, te ujedno i  2. Susret graditelja koji će se održati

21 i 22. travnja 2016.

u Varaždinskim toplicama

 (Hotel Minerva)

Susret graditelja značajan je skup koji tradicionalno okuplja velik broj obrtnika, ali i svih ostalih dionika u obavljanju graditeljske djelatnosti. Za sve male i srednje gospodarske subjekte koji se bave graditeljskom djelatnošću ovo je prilika za stjecanje novih znanja, međusobnu razmjenu iskustva i aktivnu suradnju s predstavnicima relevantnih institucija.

Prošlogodišnja Konferencija Hrvatske udruge krovopokrivača i Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore kroz niz stručnih predavanja otvorile su mnogo pitanja vezanih uz konkretnu provedbu energetski učinkovite obnove zgrada u RH. Isto tako, u razgovoru sa stručnim predstavnicima građevinskog sektora i predstavnicima ključnih institucija na održanim panel raspravama, otvoren je niz pitanja i problema ključnih za razvoj ove djelatnosti u RH:, mogućnostima financiranja energetske učinkovite obnove zgrada i obiteljskih kuća, nedostacima u provedbi projekata sufinanciranja, nedostatcima i mogućnostima edukacije radne snage, načinima obnove zaštićenih zgrada doprinos energetske učinkovitosti u poboljšanju rada lokalne zajednice, obrta, tvrtki, institucija i društva u cjelini.

Na strukovnim okupljanjima u ovoj djelatnosti, cilj nam je ukazati na dobre prakse iz ostalih zemalja EU te pružiti mogućnost da naši članovi, kroz stručna predavanja i  prezentacije ostanu upoznati sa suvremenim kretanjima u trendovima i tehnologiji građenja i obnavljanja. Tako je na prošlogodišnjem Susret graditelja uvodno predavanje održao Patric Liebus, predsjednik Europskog udruženja graditelja (European Builders Confederation – EBC), a na konferenciji Hrvatske udruge krovopokrivača zapaženo predavanje o iskustvima energetski učinkovite obnove u EU održao je ing. Vinzenz Harrer, sudski vještak iz Austrije.

Na ovogodišnjoj Konferenciji te Susretu graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge krovopokrivača, kroz izlaganja i raspravu razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje  graditeljske djelatnosti s naglaskom na:

  • Klimatske promjene koje utječu na promjene pristupu građenja
  • Zakonski okvir obavljanja djelanosti graditeljstva
  • PDV na građevinske radove u obnovi zgrada
  • Projekti energetske učinkovitosti
  • Ključne razlike između otvorenih i zatvorenih difuzijskih sustava – krovovi i fasade
  • Stručna predavanja sponzora

Kroz panel raspravu i razgovor s uvaženim predstavnicima državnih institucija, predstavnicima poslovne zajednice i ključnim dionicima u ovoj djelatnosti, planiramo se osvrnuti na teme i problematiku koja je od posebnog značaja za graditelje i za koju se još uvijek traže adekvatna rješenja, a prvenstveno tu mislimo na: perspektivu građevinarstva s obzirom na trenutno stanje, Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje,  inspekcijski nadzor, provedba zakonske regulative, energetska učinkovitost, te prostor za nove poslove u graditeljstvu.

Tijekom panel rasprave, prisutni će imati mogućnost postaviti pitanja, ukazati na problematiku iz konteksta svakodnevnog poslovanja i ponuditi rješenja za pojedine probleme u ovoj djelatnosti.

Bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo da prihvatite naš poziv.

Kako bismo na vrijeme izvršili rezervaciju hotela i osigurali Vaš hotelski smještaj, molimo vašu povratnu informaciju na: 01/4806 626, 01/4806 621, odnosno email : matija.duic@hok.hr  ili marta.terzic@hok.hr., odnosno na 091/400-4584, Damir Pažin, tajnik Hrvatske udruge krovopokrivača ili na email:  tajnik@huk.hr.

Za sva pitanja i sugestije stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Predsjednik                                                         Predsjednik
Hrvatske udruge krovopokrivača                         Hrvatske obrtničke komore

Vladimir Makoter ing. građ.                                  Dragutin Ranogajec

 

Detalje o događanju, kao i prijavnicu, pronađite na stranicama HUK-a.