Dobrodošli u WÜRTH-grad!

144

Doista, posjet sjedištu tvrtke Würth u Reinhold-Würth-Straße (ulici nazvanoj po “gazdi”), u mjestu Künzelsau-Gaisbach, R. Njemačkoj, bio je pravi doživljaj. Naime (premda je to teško zamisliti prije nego što se nađete na licu mjesta), nema svatko čast posjetiti takvu “multiturbosupermegakompaniju” poput Würtha! Osjećaj? Neprocjenjiv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Limarija i krovopokrivanje

Još jednom se zahvaljujemo ovim putem ekipi Würtha- Hrvatska što su nas pozvali na trodnevni posjet njihovoj matičnoj “kompaniji”. Dana 16. 3. 2016. oko 10 sati ujutro  “odabrana ekipa” (neki od najboljih partnera i kupaca Würtha) krenula je udobnim autobusom prema cilju. Putovanje bilo je vrlo ugodno – dobro društvo, (pre)komforno prijevozno sredstvo, dečki iz Würtha koji su se brinuli za veselu atmosferu, hrane i pića po želji – sve u svemu: put od desetak sati prošao je vrlo bezbolno – dapače, dobro raspoloženje i druženje nastavili smo u hotelu do kasno u noć…

IMG_20160318_100235

Sljedeći dan posjetili smo gradić Schwäbisch Hall, iskušali tamošnje delicije, a potom posjetili muzej (jednog od brojnih koje posjeduje tvrtka Würth).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Limarija i krovopokrivanje

Zatim smo otišli do tvornice vijaka – gdje se proizvode općepoznati superkvaliteni vijci, gdje je bilo i nekoliko prezentacija nekih od proizvoda tvrtke Würth. Posjetili smo potom i tzv. Würth – grad – slobodno smo se izrazili, ali doista je tako: gdje god pogledate – Würth! Impresivno… Jednostavno nemamo druge riječi…

Sve u svemu – posjet koji ćemo sigurno dugo vremena pamtiti – od organizacije, smještaja, doživljaja, viđenog, društva, jednostavno je sve bilo impresivno… I premda je prošlo 10-ak dana od “izleta”, još smo pod pozitivnim dojmovima – i nadamo se da će nas dobri domaćini pozvati i sljedeće godine!

Podizanje Würth grupe je životno dijelo prof. dr. Reinholda Würtha i jedna od uspješnijih priča u Njemačkoj ekonomskoj povijesti. Godine 1945. Adolf Würth osnovao je kompaniju Adolf Würth GmbH & Co. KG. Nakon njegove rane smrti 1954. godine, njegov je sin Reinhold Würth, današnji predsjednik nadzornog odbora obiteljska zaklade Würth, preuzeo vodstvo kompanije. Počevši od ranih godina kompanije u posljeratnoj njemačkoj, on je od tvrtke koja se sastojala od samo dva čovjeka napravio svjetsku kompaniju koja posluje u 84 zemlje svijeta, ima preko 400 tvrtki i otprilike 58.000 zaposlenih.

Tvrtka Würth-Hrvatska d.o.o. osnovana je 6. veljače 1992. godine pod nazivom Würth-Zagreb d.o.o., ali zbog rata u zemlji nije započela s obavljanjem svoje djelatnosti sve do veljače 1994. godine. Glavni direktor tvrtke sam je pokrenuo posao, u svom privatnom stanu.

Dva mjeseca kasnije, sada već u iznajmljenim skladišnim i uredskim prostorijama, primljeni su prvi zaposlenici. Trojica su bili terenski komercijalisti, a jedna se djelatnica, zajedno s glavnim direktorom, bavila administrativnim poslovima. Unatoč vrlo teškom stanju i prisutnosti brojne i snažne konkurencije, tvrtka je iz mjeseca u mjesec povećavala prodaju i sve uspješnije gradila reputaciju imena Würth na hrvatskom tržištu.

Management hrvatske tvrtke, kao i svi zaposlenici, nastavili su njegovati osobitu značajku svoga vlasnika – Adolf Würth GmbH & Co. Snažno motivirani zaposlenici obilazili su kupce i dostavljali robu čak i u ratnom razdoblju, za vrijeme uzbuna i pod neposrednom ratnom opasnošću.

Godine 2000. sjedište tvrtke seli na sadašnju adresu, u novu zgradu sa suvremeno opremljenim uredima, skladištima i izložbenim prostorom, što je zaposlenicima dalo dodatni motiv za još kreativniji rad. Iste godine tvrtka je promijenila naziv u Würth-Hrvatska d.o.o., čime se približila i kupcima izvan Zagreba.

Danas tvrtka Würth-Hrvatska d.o.o. broji 170 zaposlenika. Prodajne aktivnosti tvrtke obuhvaćaju kupce iz četiri djelatnosti (divizije): metal-instalacije, drvo, građevina i auto. Prodajni program u ovom trenutku čini 6500 odmah isporučivih artikala, čiji broj raste iz dana u dan, prema potrebama naših kupaca.

Zadovoljstvo kupca bilo je i ostalo naš glavni motiv i zadatak. Našim uslugama pružamo najvišu razinu kvalitete, profesionalnosti i tehničke osposobljenosti. Najvažniji je cilj tvrtke s kupcem uspostaviti kvalitetan i trajan partnerski odnos, uz uzajamno poštivanje i uvažavanje te transparentnost i stabilnost poslovanja.

Naš se uspjeh temelji na izgradnji odnosa s kupcem – odnosa u kojem ćemo mi uvijek nastojati biti kvalitetan, odgovoran, organiziran i pošten poslovni partner, pouzdan i susretljiv savjetnik, povjerljiv prijatelj, a tek onda i brz dobavljač.

Više o samoj tvrtki pročitajte na ovom linku…